Снимка: Pixabay
fallback
Среднощни дрифтове тормозят жителите на Пловдив. На кадри, заснети след 4 часа сутринта в района на Гребния канал в града под тепетата, се виждат гонките, които търсачите на адреналин са си организирали.
 
Гребната база е едно от предпочитаните места за дрифт на любителите на екстремни преживявания. Подобни гонки обаче са кошмар за живеещите в района и за хората, развиващи бизнес.
 
"Това продължава вече повече от година. Може би пандемичната обстановка спомага за събирането на едно място на повече млади хора. Това по принцип е добре. Тук идват около 100 души. След 22 часа вечерта обаче шумът от автомобилите е ужасяващ". Това разказа в ефира на Нова ТВ Ванко Иванов, който е един от потърпевшите от шума живущи в района.
 
Той уточни, че срещу нарушителите са подавани десетки сигнали на спешния телефон 112.
 
"В следствие на множеството сигнали взехме решение да поставим допълнителни табели в района, с които се забранява престоя и паркирането между 22 и 6 часа. Това дава възможност на контролните органи на МВР да санкционират нарушителите", заяви зам.-кметът на Община  Пловдив Тодор Чонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 3 години

Охо...тия май са от нашите хора. ..що гербаджийски кмет им търси писти ,а полиция къде е

14

Анонимен

преди 3 години

До До 5ХАХХАХАА! О моля те! Това, че вече не е разкопано, все едно е след ВСВ, е значи, че е супер ...

13

Майна Дрифт

преди 3 години

Не сме по времето на комунизъм не става дума за шамарене а за спазване на законите.

fallback