Снимка: БГНЕС
fallback
Не съществува опасност за стабилността на мостовите съоръжения на АМ "Струма" в района на Мало Бучино, увери Агенция "Пътна инфраструктура". В социалните мрежи се появиха снимки, които показват пропадане на земна маса и дупки около колоните на мостовете.
 
От АПИ твръдят, че всичко е под контрол и опасност за пътуващите по мостовете няма. Те обясниха още, че това, което гражданите са видели, било "нормално" в контекста на обилните валежи.
 
"Тъй като трасето на магистралата преминава през райони, които са водосбор от планина Люлин, при обилни валежи водите, които се стичат от склоновете на планината, образуват наноси от кал и тиня и запушват деретата, по които водата трябва да се оттича. Вследствие на това се нарушават насипите под съоръженията. Предприети са действия и започва запълване на изнесените от водата земни маси с подходящ материал за възстановяване на насипа".
 
Оказва се обаче, че съвсем не всичко е наред. Ще трябва да се прави проект за "подобряване на отводняването", признават от пътната агенция. Целта била подобренията да се изпълнят в новия строителен сезон.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Жалко, но факт

преди 3 години

Още преди 100 години го е разказал един белетрист " Коминочистачите чупят някоя керемида , за да имат работа покривджиите, пък те като идат да оправят покрива -пускат нещо в комина ,че да има работа (пари) за всички. ЕДИСТВЕНАТА разлика е че сега това е превърнато в държавна политика.

8

Dinosaurus

преди 3 години

На дедо разбирачите златни! Ами защо е направен този мост бе, нали да се оттича вода през него? За "сухо дере" не сте ли чували? Дето тече само при дъжд?Ама не, дайте да ревеме, да протестираме, "мутри вън", колко сме свободомислещи и гражданси ангажирани, колко сме бдителни, долу Бойко, вива отровното трио и Л*ая, да срутим всичко, барабар с магистралата, щото не е комунистическа, ура другари

7

Анонимен

преди 3 години

Като всичко е толкова "нормално" и няма опасност, що са се запълват ровините?! Нали пилотите под колоните са на до 30 м под фундаментите.Магистралата и съпътстващата инфраструктура са изготвени и построени по проекти, минали технически и експертни съвети, проверявани за съответствие и пълнота, обсъждани са слабости, проблеми и решения, и накрая са одобрени. Как така след няколко години експлоатация изведнъж се налага изготвяне на проект за подобряване на отводняването"? Липсвал е в заданието?

fallback