Снимка: БГНЕС
fallback

Мащабен анализ на данни, проведен от Лондонския имперски колеж, показва, че разпространението на коронавирусната инфекция се дължи най-вече на възрастовите групи от 20 до 49 години. На тях се дължат 65 от 100 заразявания. При завършването на проучването, в края на октомври 2020 г. изследователите констатират, че най-високо число на заразяване има във възрастовата група от 35 до 49 години.

Oще по темата

Анализът е базиран на данни, събрани от мобилните апарати на 10 млн. потребители в САЩ, като се проследяват техните контакти и се вземат предвид различни фактори и начини на изчисление за получаване на обективна преценка.

Една от целите на проучването е била да потвърди дали действително децата се явяват най-големият разпространител на коронавирусната инфекция и до каква степен затварянето и отварянето на училищата влияе на разпространението и смъртността от Ковид-19. Училищата в САЩ бяха отворени за присъствено обучение в началото на учебната година от последната трета на август до края на октомври.

Независимо от това, че при отварянето на училищата числото на SARS-CoV-2 инфекции расте, едва до 3,7% произхождат от деца на възраст между 0-9 години и 10,3% от деца и юноши на 10-19 години, пише Puls.bg.

Между 68,6 – 75,9% от случаите на коронавирусна инфекция след възобновяването на присъственото обучение са били предизвикани от хора на възраст между 20 и 49 години, което е най-активната част от населението, като делът при възрастовата група между 35-49 години е най-висок (до 39,4%), следва от 20-34-годишните (до 36,4%).  
Авторите отбелязват, че децата и юношите действително участват активно в епидемичния процес и при тях делът на безсимптомното прекарване на коронавирусната инфекция усложнява контрола на разпространението на пандемичния SARS-CoV-2, но динамиката на заболеваемостта при откриването на училищата не се променя съществено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

мдааа

преди 3 години

Това са родителите на децата който посещават бациларниците...

18

Анонимен

преди 3 години

всички от посочената възрастова група да се въдвори в концлагери.

17

Случаен минувач

преди 3 години

Престанете да плашите хората, бе! Всяка диктатура започва точно така - със сплашване. Няма в 21 век да позволим повече диктатури и нарушаване на човешки права! Правата ни и без това вече са достатъчно нарушени с тия маски, затваряния и тям подобни!

fallback