Снимка: БГНЕС
fallback

Смъртта на Атанас Скатов е огромна загуба за сливенската общественост, заяви кметът на Сливен Стефан Радев. Към семейството и близките на алпиниста той изрази дълбоки и искрени съболезнования.

Oще по темата
Атанас Скатов е родом от Сливен и както е известно днес загина в опит да покори пакистанския връх К2.

"За пореден път природата показва силата си. Ще запомня Атанас Скатов с високите цели, които винаги си поставяше, огромните енергия, хъс и плам, с които говореше за алпинизма. В паметта си винаги ще го свързваме с върховете", каза още кметът Радев.

Известният алпинист е удостоен със званието "Почетен гражданин на Сливен" през 2015 г. Година по-късно получава грамота за цялостен принос за развитието на родния град, носител на награда "Златна България", спортист на месец май 2014 г. за изкачването на връх Еверест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 3 години

Шерпите не обичат солови играчи и това е крайно време да се разследва, след смърта на Боян.....Шерпите са си местните бизнесмени и си гледат интереса! Боян с диабет тръгнал върхове да катери! Другият пък решил да бъде веган и алпинист на 8000 метра надмоска височина при минус 40 градуса!!!!!Та шерпите пак го отнесоха! :))))))))

12

Анонимен

преди 3 години

Смело момче. Упорито, че и веган!!! Поклон! Съболезнования на майка му!!Не съм сигурен че упоритостта във веганството при онези условия му е помогнала! На минус 40 градуса при поразреден кислород и километрични катерения калорийте изгарят буквално за минути! Упоритостта във сферата на глупостта се заплащат скъпо!

11

Поклон

преди 3 години

Смело момче. Упорито, че и веган!!! Поклон! Съболезнования на майка му!!

fallback