Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Враца цели да стане столица на автомобилната индустрия и се надява през тази година да завърши преговорите с нов голям инвеститор в тази област, което ще създаде работни места и ще подобри цялостната икономика на региона. В средата на 2021 г. вече във Враца няма да има неасфалтирани пътни артерии и градът ще стане първият в България с изцяло електрически градски транспорт. Това заяви Калин Каменов, кмет на община Враца, в предаването „Бизнес старт“ с водеща Христо Николков.

Изоставането на Северна България спрямо Южна може да бъде преодоляно основно чрез подобряване на инфраструктурата и добри регионални политики за насърчаване на инвестициите, обясни гостът.

"Пътните артерии в региона не са в много добро състояние, но с изграждането на пътя от София до Видин се очаква съживяване на икономиката в някои сектори, свързани с транспорта, логистиката и комуникацията. Но успоредно с това трябва да се спомене и подкрепата от страна на Министерството на икономиката и правителството за местната инфраструктура“, каза кметът пред Bloomberg TV Bulgaria.

По думите на госта успоредно със строежа на пътната отсечка между София и Ботевград трябва да се водят и преговори с нови инвеститори за региона.

"По време на пандемията регионът записва нелоши резултати и когато в държавата се закриват работни места, тук се откриват нови", заяви Каменов и добави, че безработицата във Враца е 5%, което означава с 1,5% по-малко отколкото за цялата страна.

Относно методите за подобряване на жизнения стандарт гостът каза, че общината отпуска стимули за младите семейства и бебетата. Също така се работи заедно с бизнеса за подобряването на образованието.

Целият разговор вижте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Пони

преди 3 години

Автомобилната индустрия е в колапс. Масово се прекратяват проекти в големите европейски концерни, съкращават хора и т.н. Всичко това, без да се взима предвид, че е започнала технологична война за новото поколение средства за придвижване, в която за сега европа изостава доста. Да не говорим, че никой няма да ти дойде да му работят неграмотни маймуни, пък ако ще и те да си плащат. С две думи - залага на умрял кон.

39

Румяна Димитрова

преди 3 години

Забравих да допълня,че и спортната площадка пред бл 104 е под всякаква критика! На площадката няма,нито едно кошче за ***,кръглите пейки саулющени и неподдържани,а детските съоражения са разбити и са доста опасни за децата. Така,че кметчето да не гледа само пътищата и центъра на Враца,а да обърне внимание и на кварталите и в кварталите живеят хора и то много повече,отколкото в центъра!

38

Румяна Димитрова

преди 3 години

Кметчето,като е толкова загрижен за Враца,да вземе,че да се разбере със собствениците на къщите по улица"Търговска"и да се реставрират тези стари и красиви къщиии,да дойде в кв."Дъбника"и да вииди парка в какъв окаян вид е;ужилени пейки;кошчетата за *** без капаците;амфитеатърът без седалки ие заприличал на щърба баба,светещите фонтани-светят,кой какъвто си цвят иска и кой от фонтаните работи е добре а, който не работи на него не му се обръща никакво внимание!

fallback