Снимка: БГНЕС

Ремонтът на автомагистрала "Тракия" край Чирпан започна тази сутрин, въпреки гъстата мъгла. Над 200 машини работят в критичния участък. До 25 март трябва да приключи обновяването на пътната настилка между магистрала "Марица" на км 168 и пътен възел "Чирпан-изток" с дължина 16,5 км, обявиха представители на строителната фирма.

Предстои подмяна на асфалта и каменната настилка под него и мантинелата между двете пътни платна.

Отсечката между Чирпан и Стара Загора с дължина 52 км беше пусната в движение на 5 октомври 2007 г. и имаше гаранция от 5 години.

За ремонта отсечката е разделена на три участъка, а финализирането на ремонта трябва да бъде приключено до началото на лятото.

От години дефектиралият участък създаваше множество проблеми на пътуващите по магистралата в посока София Бургас и обратно.

Автомобилите, които се движат по автомагистрала "Марица" в посока Бургас, ще се качват на АМ "Тракия" и при п. в. "Плодовитово" ще се отклоняват по път III-666, на с. Плодовитово по път II-66 през околовръстния път на град Чирпан и на пътен възел "Чирпан - Изток" се връщат на АМ "Тракия" към Бургас.

В края на декември 2020 г. приключи обновяването на първите 12 км от АМ "Тракия" в двете платна - между пътните възли "Белозем" и "Оризово".  (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase