Снимка: Иван Петров - Фейсбук
fallback
Скална маса се е срутила край село Елисейна, а двете платна на второкласния път за София са затрупани. По всяка вероятност няма да успеят да разчистят днес срутището на пътя през Искърското дефиле. Скалната маса поддаде около 23 ч. снощи.  
 
Работещите в района на бившия металоргичен комбинат в близост разказаха пред bTV, че се е чул силен тътен и са усетили земетресение.
Oще по темата
 
Преди минути започна разчистването на скалната маса. Досега специалистите изчакваха да получат експертно мнение, което да определи как да се подходи, за да се избегне ново срутване по време на дейностите. Има опасност и за жп линията, която минава през Искърското дефиле, предава Нова телевизия.

По предварителни изчисления става въпрос за 4000 тона скална маса.

Според специалистите срутването не е можело да бъде предвидено. На мястото са опънати метални мрежи, именно с цел да спрат падането на евентуална скална маса, но дори и те не са могли да спрат камъните.

Пътят между Рибарково и Елисейна е напълно блокиран в момента. Предстои геолог да огледа мястото.

 
"Опасността ще съществува. Към момента на терен, освен екипите по аварийното разчистване на проявилото се срутище, имаме и геолог, който след малко като се съмне, ще огледа внимателно положението - наклона и изветрялостта на скалите, за да преценим допълнителни дейности, които следва да бъдат предприети. В момента срутището все пак върши работи на естествен стабилитет на склона и трябва да се подходи внимателно, за да не се срутят още по-големи маси", обясни Дениел Иваничков от Пътната агенция. 
 
Жителите на населените места в близост могат да използват заобиколен маршрут, за да пътуват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Анонимен

преди 3 години

Разпадаме се, братя! Разпукахме се кат зрели дини....

71

Georgiev

преди 3 години

До До ГеоргиевРазбрах! Моя грешка! Спал съм явно още :)))

70

.

преди 3 години

Сечете горите, *** нещестни! Сечете и изнасяйте дървен материал към Гърция и Турция! Те природата си взема своето. Да се задъните дано с тези "кървави пари"

fallback