Снимка: БГНЕС
fallback

Няма забавяне на влизащите у нас през ГКПП "Дунав мост" при Русе заради изискването от днес на задължителен отрицателен PCR-тест, съобщиха от Гранична полиция.

Oще по темата
България въведе условието от полунощ и то важи за всеки, влизащ на територията на страната.

Изследването трябва да е извършено до 72 часа преди влизането в страната. Изключение се прави за транзитно преминаващите, за шофьорите на автобуси и камиони.

От Гранична полиция обясниха, че днес само гражданин на Украйна, който не е знаел за изискването, се е върнал обратно.

Мъж, пътуващ със свои близки от Англия към старозагарско село, обясни, че за PCR-тест е платил 70 паунда. Друг българин, идващ от Германия, каза, че изследването там е безплатно, предаде БТА.

От Гранична полиция в Русе обясниха, че румънските власти им съдействат в контрола. Например, на пътуващите с международен влак за България им се обяснява още на жп гарата в Гюргево, че им е нужен отрицателен PCR-тест, за да влязат у нас.

Румънският граничен полицай Николае Емануел каза, че засега няма проблем при преминаването през граница на румънски граждани. Той обясни, че около 100 евро е цената на експресния PCR-тест в Румъния, а за обикновен се плаща между 20 и 40 евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Дени

преди 3 години

В Германия теста не е безплатен.

8

скапания ЕС

преди 3 години

Скапания ЕС да спре да се ослушва, да накара държавите да правят бърз тест за тяхна сметка, т.е да е безплатен за хората. И да е само антигенен , т.е. от евтиния. Да се плаща на фирми само по заводски цени. Сигурно е стотинки, щом ваксината е 2-3 евро.Това с плащане на един тест на отиване и един на връщане, е жив обир и убиват туризма (масовия). Следват фалити на ресторанти, хотели, тълпи революции.Не се ли замисля някой, че капка по капка и накрая идват гилотините. Уж са учили за политици.

7

Анонимен

преди 3 години

До Анонименлошо няма някой да забогатява, но поне да има за какво, а тук става въпрос за тестове които показват наличието на вирус, не конкретен вирус а изобщо, какъувто и вирус да е било то и минават в графа к19

fallback