Снимка: БГНЕС
fallback

Ветровете през нощта бяха ураганни и снегопочистващите фирми не са спирали да чистят. Извели сме над 20 шофьори, включително и тези, които извозват ваксините Варна-Добрич. Това каза председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски на брифинг за актуалната пътна обстановка.

По отношение на случая с бременна жена, който се коментира от сутринта, от АПИ казаха, че на техните телефони такъв сигнал не е получаван.

Oще по темата

Пътната ситуация в момента е най-усложнена в Добрич. Там е имало огромни снегонавявания, с преспи до над метър и половина, което е усложнило работата на снегопочистващите фирми. В момента са отворени направленията Добрич - Балчик и Добрич - Силистра, като по последното направление все още има затруднения и продължава почистването на пътя. От АПИ препоръчаха използването на обходния маршрут - Добрич - Тервел -Силистра.

Терзийски заяви, че след успокояване на обстановката ще се анализира работата на снегопочистващите фирми не само в Добрич, а и в страната и ако има нарушения в дейността им, фирмите ще бъдат глобени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

az

преди 3 години

При всичките предупреждения за снегонавявания и затворени пътища не е трябвало изобщо да тръгва. Най-лесно е да се обвини че държавата не помага на закъсали , но все пак да не забравяме , че и спасителите може да закъсат и техния живот да бъде застрашен.Най-добре да затварят пътя и такива като тази да се прибира през София за по-напряко ако и е толкова зор.

5

До 2

преди 3 години

Звъняли са в Пожарната, щото като структура тя е към МВР-то, а от 2006 насам с няколко последователни акта към задълженията й са вменени и действията за защита на населението не само при пожари, но и при бедствия, аварии и катастрофи.Спомената от теб Агенция по бедствията и авариите отдавна е история. За последно функционираше при 3-ната коалиция и със закриване на министерство на Емел Етем, тя престана да съществува, а служителите й бяха прехвърлени към новосформираната главна дирекция в МВР

4

????

преди 3 години

Гледах репортажа, впечатли ме следното:"Тя, съпругът ѝ и свекър ѝ се свързали със спешния телефон 112, от където ги свързали с пожарната. От там посъветвали семейството да се върне във Варна. Аз обаче няма при кого да остана там, заяви младата жена".Упоритост или нещо друго е това.

fallback