Двегодишно момченце загина в дома си след инцидент с газов бойлер в Свищов. Майката също е пострадала. След престой в болница вече е вкъщи. 
 
Трагичният инцидент е станал около 18 часа в неделя. Прабабата на детето Мария Тодорова, която живее в съседната къща, отишла, за да види внучката си. 
 
"Аз бях в моята стая, викам си - чакай да отида да видя какво правят децата, отивам - навсякъде свети - в коридора, стаите светят, няма никой. Като отварям банята, гледам - детето по лице паднало, майката - по гръб", разказа Мария Тодорова пред Bulgaria ON AIR.
 
Възрастната жена веднага извикала Спешна помощ. Предполага се, че авария с газовия бойлер е причина за инцидента, но по думите на възрастната жена, не се е усещал мирис на газ. 
 
"Само чухме, че вчера линейките минаха. Хубави и добри хора са", разказа съседката на семейството Сабрие Мухаремова. 
 
Майката е приета в Спешна помощ с отравяне с газ, където е поставена на системи и й е подаван кислород, съобщи началникът на Спешната помощ в Свищов д-р Камелия Киринкова. След три часа вече е стабилизирана и се е прибрала у дома.
 
От Окръжната прокуратура във Велико Търново разследват случая. Предстои тепърва да се изяснява дали неизправност на бойлера е причина за смъртта на детето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase