fallback

Общ преглед

Продължава разчистването на падналите и пречупени дървета и клони на пътя през прохода "Петрохан", съобщава от Агенция "Пътна инфраструктура".

Екипи на Горското стопанство премахват опасните дървета в участъка между Малка Бързия и с. Бързия. Днес е направен обход на трасето и заключението на „Пътна полиция“, Областно пътно управление - Монтана и пътноподдържащата фирма е, че все още съществува опасност от падане на дървета.

Въпреки че по трасето не се пътува, настилката се обработва, за да не се заледи от ниските температури и след това почистването на пътя да бъде много по-трудно. Сутринта температурата в района е била минус 15 градуса.

До възстановяване на преминаването през "Петрохан" шофьорите могат да използват като алтернативни маршрути път Е-79 Монтана - Мездра и от там през Искърското дефиле или по магистрала "Хемус" до София и обратно.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри. Всички областни пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат обработка на настилките.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

той

преди 3 години

Напролет ще го пуснат , с пускането на камионите. Тъкмо да не отвикваме от екстрите при наличие на тирове през прохода . ***

17

Анонимен

преди 3 години

От онзи ден е проходим. Само че полицията пази и връща колите под предлог, че чакали премиера за откриване. Не разбрах какво точно ще открива! Версиите на местните хора са, че се прикриват следи от незаконна сеч и се извозват дървата.

16

Анонимен

преди 3 години

До werЧиче, пиии си гинкобилобата. Ама редовно! Така хубаво чистеха, че с УАЗ-ката 4Х4 се носехме странично. Чета Иван Двидков, "Дневник 1980г.". 4-ти ноември 1980г.. Пътува 16часа за да се прибере от Берковица в София. Обявили са по радиото, че всички пътища са разчистрени и опесачени. Задръстването към Петрохан започвало от Бързия и човека се върнал за да мине през Искърското дефиле. 16часа Берковица-София!!!! От преди Враца поледица. Москвичи по дървета. Ех, колко готино бе при соца!

fallback