Снимка: Facebook
fallback

Екстремно ниски температури отчетоха станциите на НИМХ тази сутрин, показва справка на Нова тв. Минус 27 градуса регистрираха наблюдателите на връх Мусала в 5 часа сутринта. Минус 22 по Целзий беше температурата на връх Ботев и Черни връх, термометрите на Мургаш и в района на Рожен в Родопите показаха минус 18.

Oще по темата

В ниската част на страната най-ниските стойности на термометрите бяха в Трън, където наблюдателят Кирил Михайлов е измерил -13 градуса. Минус 10 беше в Драгоман, минус 9 в София, минус 8 в Кюстендил, Шумен, Разград и Добрич.

Снимката е от Пампорово в подножието на връх Снежанка, където температурата е около минус 17-минус 18 градуса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Бай Пешо

преди 3 години

Абре Моме, виждам че за писач не ставаш. За каква ледена епоха говориш? В София е само минус 8. А не беше отдавна времето, само допреди 20 години, където в София Януари температурите си падаха до минус 20. Спомням си веднъж температурата падна до -23 в София, и тогава замръзна водопровода който е за мазето. Така че с тези -10 в София в вземи да се скриеш. Това даже не е и студ.

63

Анонимен

преди 3 години

Тая женица дали изобщо знае какво е "епоха", "екстремно ниски температури" и "Мусала"?Имам доста основателни причини да се съмнявам.

62

Анонимен

преди 3 години

Тия списачи трябва да ги зачистите да бачкат нейде из фермите - тор да ринат, за друго не стават. Гръмките заглавия не ни карат ни да четем глупавите им статии, копнати от нейде, ни да ви зяпаме рекламите по тях, инсталирали сме отдавна зачистващи програми.Само се излагате с *** заглавия, пресилени до немай къде. Че кога температурата на Мусала не е била по това време такава или около такава?Необразовани и елемнтарни сте и такива ще си останете.

fallback