Снимка на пълна с боклук тераса във видински апартамент взриви социалните мрежи. Според човека, който публикува поста, това е "цъкаща бомба със закъснител".

Проверка на телевизия Bulgaria ON AIR показа, че институциите помислили поста за колаж, но се оказва, че снимката е съвсем автентична. В апартамента живее възрастен човек, а според съседите му той е с психични отклонения.

Ж.к. "Крум Бъчваров" във Видин. На пръв поглед - нищо притеснително, но от орлово око гледката е стряскаща. Тук от години се събира импровизирано сметище. Всички във входа знаят за него, но никой никога не е сигнализирал институциите.

Човекът, който трупа боклука, е 60-годишният Митко - агресивен и според съседите му - с психични отклонения.

"Пожароопасно е! До тавана има дрехи и това в един момент може да почне да тлеe, от самата тежест и влага, може да се получи самозапалване. Викам му: Митко, махни това!, но той има шизофрения, не ме чува", обясни домоуправителят на входа.

Тъй като апартаментът е частна собственост, единственият вариант да се намесят институциите е етажната собственост да подаде жалба.

"Сдружението на частната собственост и в частност техния управител, следва да входира жалба до общинската администрация и респективно тя да издаде акт", коментира секретарят на Община Видин - Валери Димитров.

Актът за подобно нарушение е от 20 до 100 лева. Съседите обаче, въпреки недоволството, още обмислят дали да подадат жалба. След намесата на екипа ни от компетентните институции обещаха да се търси решение на проблема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase