Снимка: Pixabey
fallback

11-месечното бебе, за което се предполага, че е бито от майка си в Мадан, е с леко зачервяване в областта на челото и наличие на одраскване, съобщи Апелативна прокуратура в Пловдив. Липсват други травматични увреждания по главата и тялото.

Сигналът за инцидента е подаден от 49-годишната свекърва, която сочи, че 25-годишната майка Р.С. от Якоруда е пребила момченцето в апартамента, в който живее със синът й.

Oще по темата

Според получената информация тя ударила детето с шамари и го блъснала на леглото, защото не искало да спи.

Бебето се намира в добро общо състояние след извършен медицински преглед и издаден амбулаторен лист за обективното му състояние.

По случая е заведено досъдебно производство за изтезаване на малолетно лице, за което престъпление се предвижда наказание "лишаване от свобода" до три години или "пробация", както и "обществено порицание".

И в момента по случая се извършват активни процесуално-следствени действия. Уведомена е Агенция за закрила на детето като е проведен и мултидисциплинарен съвет. Разпоредено е да се направи социален доклад по случая. Назначени са множество експертизи - съдебномедицинска, съдебнопсихиатрична и психологическа, както и видеотехническа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 3 години

Винаги съм се чудил на тези "родители", които си удрят детето (или още повече бебето), ЗА ДА МЛЪКНЕ. Като те боли, ти виеш от болка, това е естествена реакция. Като биеш детето, то и да иска, няма как да млъкне. Или да се успокои, или да заспи.

14

До яница.

преди 3 години

И откъде-накъде децата да остават при майката, ако родителите се разделят?

13

Анонимен

преди 3 години

Да и вземат детето и после да я съдят.Или да я лекуват ако е психо.

fallback