fallback

Общ преглед
Започва прокурорска проверка заради голямото количество отпадъци в река Искър край Своге. Това обяви областният управител на Софийска област Илиан Тодоров, цитиран от БНР.

Още днес до правителството ще бъде изпратено поредно писмо с искане държавата да финансира справянето с екологичния проблем.
Oще по темата


Отпадъците заемат площ от близо 12 декара, но се намират извън урбанизирана територия, посочи областният управител Илиан Тодоров.

„Което означава, че от община Своге нямат задължението да ги почистват. Задължението за почистване е изцяло на държавата“, допълни той.

Той допълни, че за последно през май миналата година е поискано финансиране от Министерски съвет за почистване на речните корита в извън населените места, които не са разчиствани от 30 години.

„След три месеца ми отговориха, че средства не могат да ми бъдат отпуснати“, каза Тодоров

По предварителни данни почистването на замърсения участък край Своге ще струва между 200 и 220 хиляди лева. Дейностите ще започнат веднага, когато средствата бъдат отпуснати от държавата.

„Аз ще възложа с целево финансиране на изпълнител, който да изчисти. Ние не можем да тръгнем по закона за обществените поръчки, защото не можем да си позволим година, две тези боклуци да седят там“, каза областният управител Илиан Тодоров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

Анонимен

преди 3 години

Платете на тия където играят хора в реките ,ще очистят Искъра

90

Анонимен

преди 3 години

До КуКлусАмчи върни си бай Тошо, бре - или ходи при него. Явно не сме дорасли за свобода, трябва якият червен юмрук на партията-майка да ни заплашва, че да се дърижм прилично. така излиза.

89

Анонимен

преди 3 години

До Нов Концлагер в БГТи на амфетки ли си или на нещо по-твърдо? Или пишеш от Карлуково? Много ненормалници се навъдихте, брей!

fallback