Снимка: Pixabey
fallback

Водата във водопроводната мрежа на Перник и населените места, захранвани от язовир "Студена", може да бъде с отклонения по показателите цвят и мътност, съобщава РЗИ. Инспекцията препоръчва същата да не се използва за питейни цели.

РЗИ - Перник ще извършва учестен мониторинг на качеството на питейната вода и след неговото възстановяване населението ще бъде информирано своевременно, се казва в официално съобщение на институцията.

При взети вчера проби от водопроводната мрежа са установени несъответствия по показателите цвят и мътност на изход пречиствателна станция.

За резултатите е уведомено ръководството на ВиК дружеството и е връчено предписание да се предприемат мерки за възстановяване качеството на водата и информиране на населението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

РЗИ Добрич

преди 3 години

Забраняваме на община Тервел,5 дни да е без вода.от09.01.2021 до ден 12.01.2021 година още нямаме вода.кмет,зам.кмет къде сте,Асса оправяте някой проект и сте знаете,да не забравите и живо.

14

Анонимен

преди 3 години

след като държавата забранява нещо защо не поеме разходите например щом не требва да се пие вода да се осигурява или да се дадат средства за закупуването и.След като хората си плащат сметките водопровода би трябвали да се поддържа

13

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 2Пиеш вода от пералнята?Това не го разбрах?

fallback