Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Над 100 населени места са без ток заради проливните дъждове през последните часове. Към момента няма данни за бедстващи хора. Това съобщиха от Националния щаб за борба с наводненията.

Обсъдихме ситуацията, по разпореждане на премиера предприехме действия по обезпечаване на дежурства. Към момента доклада, който направихме към премиера, е, че ситуацията е стабилна. Има райони, в които има реки с нива над нормалното. Където е необходимо, се извеждат хора от домовете", каза вътрешният министър Христо Терзийски на брифинг след заседание на Националния щаб за защита при наводнения.

"В община Струмяни има застрашаване на газопровода България - Гърция. Прави се всичко възможно да бъде защитен газопроводът. Последната оценка е, че работите, които са предприети към момента са задоволителни и защитават газопровода. Най-тежка ситуацията е в Западна България. Най-напрегнато е в Столичната община - Нови Искър, с. Мировяне, река Блато. Наложи се за защита на гражданите да се строят диги. Обмисля се частична евакуация", подчерта гл. комисар Николай Николов.

Той подчерта, че всички язовири в страната са под контрол, няма язовир, който застрашава живота на хората, предаде Bulgaria ON AIR.

"Когато е необходимо, ще изведем хора от застрашени райони или жилища", добави министър Терзийски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Милен Илиев Минков

преди 3 години

Вместо- нагоре, те- до- гуша- на- доло .

13

Ямболски цървул

преди 3 години

ГЕРБ. Видими резултати! Най-развиващата се държава от горе на долЕ !

12

Анонимен

преди 3 години

Нямаш ток часове наред, обаче не си бедстващ!

fallback