Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Инвестиционни проекти за над 20 милиона лева се реализират в Мездра от март миналата година насам, независимо от пандемията. Инвестициите са основно в секторите на добив и обработка на скално облицовъчни материали и хотелиерство. Това заяви Иван Аспарухов, кмет на община Мездра, бивш член на управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

Гостът коментира и решението на общинския съвет да наложи едногодишен мораториум върху изграждането на 5G мрежа на територията на общината.

"Това решение, според мен, е неизпълнимо, защото може да забранява орган, който разрешава. В този ред на мисли решението на общинския съвет не е обвързващо за изпълнителната власт“, обясни той.

"За подпомагане на местния бизнес по време на пандемията затворените предприятия бяха освободени от наеми и такси на територията на общината", заяви Аспарухов пред Bloomberg TV Bulgaria.

Относно държавното подпомагане на общините по време на пандемията гостът обясни, че в края на миналата година са били приети компенсаторни механизми, които позволяват част от бюджета на общината да бъде използван за борба с коронакризата, но към момента не са изплащани директни помощи на общините.

Аспарухов също така коментира организацията на предстоящите избори, като посочи, че „единственото притеснение е, че обстановката е ограничителна“.

"След като няма никакво намерение за по-тежка промяна в изборния кодекс, за нас остава организацията по това как да осигурим на хората нормално гласуване“, каза още той.

„Нека това не довежда до намаляване на активността“, призова гостът.

Целият разговор вижте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

питанката

преди 3 години

Интересно, как инвестират разни милиони в хотелиерство като за този период туризмът е спрял. А и Мездра е страхотна туристическа дестинация. Добивът и обработката на скални материали не се ли осъществява от частна фирма? Какво точно подпомага кмета??

4

В град Мездра няма и

преди 3 години

В град Мездра няма инвестиции да има къде да работят хората ,а това е основната задача привличане на инвеститори и вдигане на стандарта на хората .Трябват млади хора с съвременно мислене за развитие .Мизерия ,на много места слабо или никакво осветление .Няколко улици се направиха но това е не е достатъчно.

3

Киро слепото

преди 3 години

Там се краде зверски

fallback