Снимка: БГНЕС
fallback

Предстои рязка промяна на времето с очаквани снеговалежи и е важно водачите да предвидят правилно условията, при които ще шофират, предупредиха от Пътна полиция. Поради тази причина КАТ засилва контрола.

Ще бъдат изкарани още екипи и техника на пътя. Ще има повече камери и радари за скорост, и проверки на автомобилите за готовността им за зимата.

През зимата едни от най-проблемните участъци са планинските проходи, на следващо място са магистралите – заради претоварения трафик, което води и до повече инциденти в подобни ситуации. От КАТ обявиха, че са предвидени допълнителни полицейски екипи, които превантивно да бъдат на пътя, като тяхното присъствие да е видимо, за да могат самите водачи да засилят своето внимание.

Ще има и допълнителни екипи на МВР на разположение, които да отработват само катастрофи, за да не се получава забавяне и да се образуват задръствания.

От Пътна полиция призоваха всички, на които им предстои пътуване, да тръгват добре подготвени, да спазват необходимата дистанция и ограниченията на скоростта. По цялата републиканска пътна мрежа ще бъдат разположени екипи на Пътна полиция.

По време на празничните и почивни дни екипите на Пътна полиция са констатирали над 33 000 нарушения на скоростните режими, заяви още Крушарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Койчо

преди 3 години

Глоби ще трябват че как се издържа милион администрация

10

Анонимен

преди 3 години

Всеки път като ви спрат имате право да заснемете всичко на видео заради своята сигурност или да обжалвате действията на катаджиите Вадите телефона и снимате всичко на видео Като види че е сниман катаджията се държи нормално и не върши глупости Няма закон който да забранява снимането на хора на обществено място , особено на държавни служители по време на изпълнение на служебните им задължения Точно обратното - законът за Авторското право и сродните му права , чл 13- разрешава това

9

mery

преди 3 години

До Вуйчо Ваньо Скъпи ми Вуйчо Ваньо, преди да пишеш се осведоми малко. Точно този участък от магистрала Тракия между Чирпан и Стара Загора го строиха по време на правителството на Сергей Станишев. Та не се предполага кой се е облагодетелствал тогава.

fallback