Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Поредни опити за измама с фалшиви PCR тестове разкриха гранични полицаи на "Дунав мост" при Русе. Случаите са от 29 декември, но не са свързани помежду си, предаде БНТ.

С разлика от около 4 часа с измама двама мъже са опитали да влязат в Румъния. Те са използвали изтеглени от интернет бланки. Софиянец е показал на смартфона си документ, според който има отрицателен резултат на теста за COVID-19. Смесеният българо-румънски екип на "Гранична полиция“ обаче се е усъмнил в истинността му и след като мъжът не е успял да докаже, че е минал изследването, е бил върнат обратно в страната ни.

Oще по темата

Жител на Габрово пък е бил разпечатал бланка от тест, която след проверка е установено, че е подправена. Заради опита му за измама срещу него има образувано и досъдебно производство.

Това са поредни подобни случаи. При предходните по-рано този месец семейство от Разград и трима русенци не бяха допуснати в северната ни съседка, след като представиха фалшиви PCR тестове на българо-румънската граница на ГКПП "Дунав мост“ при Русе.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 3 години

Германия легализира1 500 000 Нелегални Бежанци а тоа пропадналжълт вестник за 2-*** статия постналаСмешен сайт

5

да знаете

преди 3 години

Тестовете не са фалшиви, фалшив е ВИРУСА.

4

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 3:Славяните не съществуват, а са измислица

fallback