Снимка: Pixabey

Награждават пожарникарите, участвали в предотвратяването на инцидентa на гара Борово. В средата нa декември с риск за живота си инспектор Свилен Рачев спря теча на пропан-бутан от влак с 16 цистерни. Така беше избегната трагедия от мащаба на тази в Хитрино.

Заради теча и тъй като гарата е в центъра на града, за по-малко от час бяха евакуирани близо 300 души от съседните жилищни сгради.

Още по темата

За щастие, инцидентът се размина без жертви и пострадали. Какво е чувството да спасиш стотици човешки животи?

"Получихме сигнала и по моя преценка реших да отида на място. Проблемът не беше толкова сериозен и толкова опасен", каза гл. инспектор Свилен Рачев за "България сутрин".

Той сподели, че получената информация била проверена от него и след това предприел действия по отстраняването на проблема. Според него много от колегите му са подготвени за такава ситуация и биха реагирали също толкова добре.

"Нашите програми, с които се обучаваме, в този случай ни правят една предварителна подготовка. Няма инциденти с един и същи сценарий, но предварителната подготовка помага да се вземат по-бързи и адекватни решения", добави гл. инспектор Рачев в ефира на Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase