Снимка: БГНЕС
fallback

Ваксинацията е оръжието, с което ще се справим с коронакризата, заяви проф.д-р Славчо Томов, ректор на Медицински университет - Плевен. Той си постави пръв ваксина в Университетската болница "Света Марина" в Плевен, предаде БТА.

"Аз съм категорично за приложение на ваксината и подкрепям програмата и кампанията. Единственият начин да спрем ефективно разпространението на вируса са ваксините. Те са безопасни и аз като лекар със се запознал с предимствата, недостатъците и всички възможни реакции към ваксината. Тя е преминала всички тествания, които са нужни и задължителни, затова нямам колебания върху сигурността и ефикасността на тази ваксина", бе категоричен проф. Томов.

Според него най-големият проблем на противниците на ваксините е, че им липсва достатъчно информация. "Ваксинирането на определени хора - медиците, които спечелиха доверието на обществото, е правилно решение. Хора против ваксините винаги е имало и ще има, а за конспиративни теории не искам да говоря, защото те са у хора с такива мисли в главите", допълни ректорът.

Той отбеляза, че очаква кампанията да продължи и през пролетта, като се включат публични личности с обществено влияние, за да бъде популяризирана. "Ще дойдат още ваксини и хората ще имат право на избор. Всички ваксини, които са одобрени, са преминали през всички етапи на тестване", каза още известният български онкохирург.

Болница "Света Марина" е получила 25 дози ваксина. Първите записани за имунизиране са 90, което е близо половината от персонала. Очакват в средата на февруари да пристигнат още дози от ваксината. Болницата има ковид-отделение с 25 легла. Добрата новина е, че болните намаляват и натискът към отделението също, коментира проф. Томов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 3 години

Жалко е да гледаш такива безпардонни лъжи в България. Дори производителите на ваксини са по-честни от нашите фанатизирани "медици", които не спират да бълват пропаганда с цел да се облажат от комисионните. То вече има починали здрави хора до няколко дена след инжекцията, но продължаваме да тръбим, че ваксините са безопасни.

44

Анонимен

преди 3 години

Горкото шефче, наложило му се е да даде пример, дано всичко му бъде наред

43

Д-р Коронис Кауза

преди 3 години

Много ми е интересно след 2-3 години, когато пипне рак, как ще коментира сегашните си думи.

fallback