Снимка: БГНЕС
fallback

В Многопрофилната болница в Пазарджик излекуваха най-малкият до момента пациент с COVID-19 - двумесечно бебе, което 11 дни било на кислородна терапия в интензивния сектор, съобщиха от пресслужбата на лечебното заведение.

Малкият Любомир е бил приет в болница в тежко състояние, с висока температура, дихателна недостатъчност и с прояви на септичен шок.

Лекарите обясняват усложнената вирусна инфекция с все още неизградения имунитет.

В продължение на 20 дни детето е било изолирано от своите родители и те са получавали информация за него само по телефон. На моменти Любомир е хранен чрез сонда. Тежкото му състояние наложило вливане на плазма и биопродукти, комбинирани с антибиотична терапия.

Малкият Любомир е напълно излекуван. По време на престоя си в болницата той е наддал с 600 грама.

Двумесечният пациент вече е при родителите си, а благодарността им е за целият екип, който е спасил детето им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен (10)Господине съдебните органи са безполезни. Момчето което отровиха във Велико Търново със над 20 вида медикаменти от които 4 антибиотика, бяха оправдани. Баща ми почина по подобна причина. Излекуваха му ковида но умря от чернодробна недостатъчност. Дори съвсем нагло лекуващия лекар каза, ние "малко" му натоварихме черния дроб да бием пневмонията. Наказани лекари няма, няма и да има , не и в тая държава. Те са богоизбрани и могат да убиват легално.

10

Анонимен

преди 3 години

До АнонимеН 8Г-не, моля, отнесете към българските съдебни органи, след като имате данни за убийства на български граждани от техните лични лекари. Заведете иск, ще се проведе разследване по твърденията Ви и после, в съдебна зала, ще можете да ги докажете. Заставайки с името и авторитета си пред българския Съд!Успех в благородното начинание! Ако не постъпите така, това ще означава, че сте прими тивен тр ол зло бар. Успех в начинанието!

9

Анонимен

преди 3 години

Не си оригинален...

fallback