Снимка: БГНЕС
fallback
Близо 200 тона потенциално опасни отпадъци бяха открити в Пловдив по време на акция на прокуратурата и екоминистреството. Отпадъците са били заровени в близост до кв. "Коматево".
 
Експертите предполагат, че веществото с кафеникав цвят е отпадъчен материал от производството на акумулатори. Все още не е ясво кога са били изхнърлени отпадъците.
 
"Не можем да кажем със сигурност, докато не излязат пробите до две седмици, опасни ли са, могат ли да се просмучат към подпочвени води", коментира Станислав Станчев, експерт в РИОСВ-Велико Търново.
 
Проверката се извършва от експерти от няколко града. Общо четири места в района на Пловдив ще бъдат инспектирани.
 
 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 3 години

Е то няма как от акумулатори отпадъка да е нетоксичен.Иначе нямаше да го заровят.Хем милионери,хем не им се свиди преработка или каквото е нужно.

18

Анонимен

преди 3 години

Слави нямс да го избираме ,стига с това харакири.Антипатичен,ретрограден ,неук,чалгар,алчен,опростачи поколения,ама вие докога с това примитивно мислене ,Слави "държавник",,да му подарите държавно управление, финанси, икономика, външно,социална сфера,здравеопазване и т.н.,я моля!Камо ли на Общата и тя продадена на задкулисието с дубайска връзка.Нейните 2 майки с които спекулира са на един акъл и манталитет,като нея,нищо че малко се е ощлайфала,същността е важна

17

Деса простакеса

преди 3 години

Виках му аз да не ги рине там, а да ги хвърли в морето, ама той, не! На ти сега втори мандат.

fallback