Снимка: БГНЕС
fallback

Половината от пациентите на Първо мъжко отделение на Държавна психиатрична болница /ДПБ/ в Ловеч са с коронавирус, съобщават от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

По повод четирима пациенти с повишена температура и положителни бързи антигенни тестове, на 19 декември от РЗИ са разпоредили изследване на целия персонал и всички пациенти в отделението с бързи тестове. От изследваните общо 43-ма пациенти 20 са с положителен резултат от бързия антигенен тест. От персонала са изследвани 15 души, положителни са трима - лекар, медицинска сестра и санитар. На всички положителни лица е извършено изследване с PCR тест, положителният резултат е потвърден.

При установяване на първите положителни антигенни тестове е издадено предписание за предприемане на противоепидемични мерки в отделението. При потвърждаване на резултатите, от вчера, 20 декември, със заповед на директора на РЗИ, Първо мъжко отделение е карантинирано до оздравяване на всички пациенти.

Пациентите с положителен резултат са изолирани в самостоятелно крило и лечението им се осъществява на място, след консултации с терапевт и инфекционист. Състоянието им е задоволително, няма пациенти, нуждаещи се от кослородно лечение. На ДПБ са осигурени достатъчно лични предпазни средства за персонала.

За изминалото денонощие новите случаи на коронавирус в Ловешка област са осем, починалите лица са четирима, посочват още от РЗИ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 3 години

Ей затова псада броят на заразените, защото не остана психиатрия, дом за възрастни хора или социалне дом, който да не е тестван. Извън институциите, хората правят ПСР само за влизане в болница. Но ние се бием в гърдите, че сме преборили заразата. Невежество и наивитет.

3

ww

преди 3 години

Спрете интернета в психиатрията! :))

2

Гроб

преди 3 години

Бедност и болести осигурени от ГЕРБ. Нищо неправещо правителство.

fallback