Снимка: Pixabay

Повдигнато е обвинение на 25-годишен мъж за кражба на мобилни телефони и пари от COVID отделение и спешен кабинет в Пловдивска болница, съобщи bTV.

Мъжът се е представял за пациент, нуждаещ се от помощ. Той е посещавал спешния кабинет в поликлиниката. Крадецът е използвал трудната подвижност на лекаря, който е бил облечен в предпазен костюм, и е задигнал мобилен телефон и пари в момент на невнимание.
 
В период от една седмица са били подадени сигнали за кражбите в болничното заведение и лечебния център, които се намират на територията на Второ и Четвърто РУ.
 
За да се добере до COVID отделението, крадецът периодично събирал информация за неработещите камери и слабости при пропускателния режим на медицински специалисти.
 
Мъжът е крадял оставени без надзор по-ценни вещи. Сред потърпевшите има и пациенти, които са под карантина, но след изтичането й ще подадат своите сигнали.
 
Мъжът има множество криминални прояви в миналото. Справка на МВР сочи, че срещу лицето има повече от 15 заявителски материала за кражби, регистрирани през последните 2 години.
 
На 27 ноември тази година мъжът е бил освободен от пловдивския арест, след което се е върнал към престъпната си дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase