Снимка: БГНЕС
fallback
Голям инцидент е бил предотвратен снощи в русенската община Борово.
 
16 вагона с газ пропан-бутан са спрели в Борово, защото машинистът е забелязал изтичане на газ, съобщи bTV. Вагоните са пътували от Русе в посока София. 
 
Близо 300 души са били евакуирани, тъй като жп линията минава през центъра на Борово.
 
Към 22:30 часа хората са се прибрали обратно по домовете си. 
 
Кметът на община Борово специално е благодарил на гл. инспектор Свилен Рачев, началник на служба "Пожарна и аварийна безопасност", който лично е отишъл и е спрял крана на цистерната и по този начин е предотвратил по-голям инцидент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

ДДРОнег

преди 3 години

До инж.Ениари от "ДНЕС" !!!Не ми трийте коментарите ми , ами изтритйе антиБългарския и антиукраинския коментар в тази статия на "инж" от педи ден - 11 !!!Или само за оня етнос триете ??!!

19

анонимен

преди 3 години

На предишната спирка някой умник е решил да открадне гориво и се е уплашил и избягал без да затвори крана.Пропан бутана под налягане в дъното на цистерната е течен.Преди години при село Хайредин имаше тръби излизащи от сонда изтичаше втечнена газ и я събираха в цистерни малко количество и нямаше охрана.Имаше една група от етноса и ходеше нощем да краде и един от тях понеже е тъмно светнал със запалката да види да ли е напълнил тубата отиде си заедно с опелчето другия оцеля обгорен.

18

Анонимен

преди 3 години

Защо едната пломба е била разкъсана и защо крана на цистерната е бил развъртян?Немарливост или саботаж?

fallback