Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Протест пред сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране заради новите цени на водата от началото на следващата година.

Диапазонът е широк - от поскъпване с 6 на сто за София, до поевтиняване с близо 22% за Видин, предава Bulgaria ON AIR.

Окончателното решение за цените трябва да бъде взето на заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране на 23 декември.

"Тук сме днес да кажем "не". КЕВР в продължение на 11 години мачкат българския народ, осъществяват му геноцид и българските граждани трябва да се замислят как ще плащат високите цени на водата", заяви адвокатът Стефан Сталев.

"Самото поскъпване няма никаква пазарна логика в момента, тъй като те не инвестират в инфраструктурата, а в същото време се повишава цената", коментира един от протестиращите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 3 години

Тази година 3 месеца платих вода по 50 и нагоре лв.,без да си променяме по никакъв начин навиците-къпане,пране,миене на съдове.Същевременно тока ни е 40-45лв.За първи път ни се случва вода да е по-скъпа от тока.Това за София.

12

Браво!

преди 3 години

Но не просто срещу цените трябва да се протестира, а срещу цялостната структура на управление и регулацията на тези цени. Време е за няколко дългосрочни присъди на председателя на КЕВР, на поне половината членове на КЕВР и шефове на В и К дружества, които са затънали в икономически престъпления. Защото именно тези престъпления на многото длъжностни лица са причина за над 50 пъти по-високата цена на водата.

11

Анонимен

преди 3 години

А цените са от лобистката комисия ,която работи 30 г. за нашите фирмички ,било ток или газ ,водичка )

fallback