Снимка: Bulgaria ON AIR

Емоцията от пътуването не е в самото придвижване от точка А до точка Б, а в подготовката, проучването и дори дълго отлежавалите мечти. Изобретателност и креативни решения изискват и сегашните времена, когато нормативните и законови ограничения за традиционно пътуване и туризъм са много.

Но как двама души решиха да направят "Виртуални пътешествия по света"?

"Събрали сме на едно място хора с близки интересни, които обичат да отиват на непознати места. Такива, които обичат пътешествията и приключенията. Най-важното е да споделят емоциите. Това нещо го обединихме в един проект, който нарекохме "Виртуални пътешествия по света", обясни един от организаторите Силвия Атанасова - в студиото на "България на сутрин".

Всяка седмица те презентират по едно пътешествие, а първото им такова е в Китай.

"Аз съм свързана с Китай. Реших, че първото виртуално пътуване ще е моето, второто ще е неговото. В страната сме живели 5 години. Но реално във "Виртуални пътешествия по света" представих последното ни пътуване до Китай, което беше през 2019 г. То беше до малко познати райони на държавата, исках да покажа малко по-различна гледна точка", коментира още Силвия.

Другият организатор -  Евлоги Бирбочуков, сподели, че след Китай потребителите са се пренесли виртуално в Коста Рика.

"Доста ексклузивно място, което беше популярно с гмуркането и подводния свят, който е там. Хората останаха много впечатлени. Целта на тези пътешествия е да има положителен заряд в хората, имайки предвид настоящата ситуация. Идеята е, ако някои хора се чудят къде да отидат, да разберат повече за мястото и да преценят дали това е тяхното", допълни той пред Bulgaria ON AIR.

Силвия Атанасова подчерта, че презентацията на едно пътуване, която е на живо, е с продължителност около час, час и половина.

"Получава се много приятен разговор с хората. Интересът е огромен, нас много ни изненада. Аз се занимавам с китайски език и култура по най-различни направления", допълни тя.

Бирбочуков пък добави, че има туристическа агенция, която прави пътешествия из цял свят.

"Предстои ни пътуване до Исландия с един друг пътешественик - Ирина Илиева. Тя ще ни представи страната в събота. Подготвили сме Виетнам, Тайланд, имаме идея  а поканим хора за Антарктида", каза за финал Силвия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase