Снимка: БГНЕС
Община Добрич набира заявления за получаване на подпомагане чрез програмата "Топъл обяд", предаде БНР. Всички желаещи могат да подадат документите си до края на тази седмица. Това се случва в сградата на клуба на пенсионера, намираща се на ул. "Любен Каравелов". Топлият обяд ще се раздава в два пункта при спазване на вкички противоепидемични мерки.
 
Целевите групи по програмата "Топъл обяд в условията на пандемия от COVID-19" обхващат лицата без или с доходи под линията на бедност, хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, или които поради възрастта си са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията. Помощта ще е достъпна и за лица, които са поставени под карантина и нямат близки, които да им окажат подкрепа, както и за хората, които получават социално подпомагане.
Още по темата
 
Топлият обяд ще бъде раздаван в два пункта – разливна към Клуб на пенсионера на ул. "Отец Паисий" и трапезария към Храм "Света Троица". Ще бъдат изготвени графици за получаването на храна, за да се избегне струпването на хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase