Снимка: Pixabay
fallback
Мъж от Варна предприе благородна инициатива за хора в неравностойно положение. Той сглобява компютри от стари части и ги подарява на деца и училища, които са им нужни за онлайн обучението.
 
Ивайло Янакиев вече повече от четири години събира стари компоненти. Сглобява ги в цели компютри и след това ги подарява на деца в неравностойно положение.
 
"Идеята се роди, за да помагам на деца, които нямат компютри, а техните родители възможност да закупят такива. Подарявал съм и на деца, които нямат родители", разказа Ивайло пред Нова ТВ.
 
Ивайло споделя, че вярва в доброто и се чувства щастлив, когато подарява.
 
"Вдъхновение се оказа моето детство, през което и аз съм нямал. Разбрах, че е вярно това, че повече се радва този, който подарява", допълни Янакиев.
 
С въвеждането на онлайн обучението, освен на деца, Ивайло помага и на училища в нужда. Още при първата вълна на пандемията през март той дарява компютри на ОУ "Христо Ботев" във Варна. Сега обаче училището провежда нова дарителска кампания, която върви успешно.
 
"Кампанията стартира в социалните мрежи. Към момента имаме доставени 10 устройства и 10 предплатени карти за интернет. Проучихме и нуждите на семействата, които имат две или повече деца в нашето училище и разполагат само с едно устройство - училището е осигурило и на тях", коментира директорът на ОУ "Христо Ботев" Виктория Шереметова.
 
Освен дарителите, които помагат на училището, Ивайло също изрази готовност отново да се включи, ако учебното заведение има нужда. С идването на Коледните празници предстои да подари още компютри, за които в момента събира части.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 3 години

И какъв е тоя мак на снимката?Много от лаптопите на Интел си бачкат перфектно с Мак ОС. Тези науки май хич не са ти ясни. :))

18

Анонимен

преди 3 години

Прекрасно - стари кошници сбирани от отпадъци.Едноплаткови нови компютри има за по 100 кинта. Долу горе толкова вървят и готови офис машини, които големите западни компании бракуват с хиляди, защото им изтичат гаранциите, но си работят чудесно.И какъв е тоя мак на снимката? Сигурно части от макове събира, и сглабя лаптопи?А и като ги знам днешните деца, ще кибичат из нета и ще цъкат игрички. *** поне некоя трогателна сълза да отроним.

17

Анонимен

преди 3 години

SSD - solid state drive

fallback