Снимка: Pixabey
fallback

Вандал унищожи коледната украса в град Тервел и то само ден след  поставянето й. Това съобщи пред Нова тв заместник-кметът на града Дияна Илиева.

Общински охранителни камери са заснели нарушителя, който необезпокоявано се разхожда около фигурите на Снежанка и Дядо Коледа, които целенасочено уврежда. Инцидентът се случва в 3 часа през нощта. На видеото се вижда и как мъжът, в очевидно нетрезво състояние, дърпа и светлинните гирлянди около двата фонтана на града.

За случая е сигнализирано в полицията, която вече е задържала 28-годишен мъж. "Доколкото съм информирана, той не си спомня нищо", заяви зам.-кметът на града. По думите й нарушителят може да бъде наказан за нанесените щети само в рамките на Наказателния кодекс.

Украсата е направена от електротехниците на Община Тервел, които отделили от свободното си време през почивните си дни, за да я издигнат. Фигурите на Снежанка и Дядо Коледа пък са дело на образователни медиатори в града. "За нас тази украса има сантиментална стойност и затова е още по-ценна", посочи Илиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Диана

преди 3 години

Диана скоро ще ти свърши пиара които си правиш по радия, вестници и телевизии .на всичко има край. Всичко ще чете там горе. Не си вечна.всяко начало има край.мислимо.

19

За.кмет

преди 3 години

Оправила общината,ревнала за елхата .човека му се пропукало,изкара го вандал.***..я тервелска сте.

18

givo tervelski smeta

преди 3 години

tia taz didi ilievae ot komu--gitea gerastire ia uvagavattia li e kmet tervelde e simo simov- kmetada si ore zemiata

fallback