Снимка: БГНЕС
fallback

Калофер беше празен за първи път от много години. Това е първата година, в която нямах никакви студенти. Градът не беше огласян от веселби. Много пусто. Това разказа пред БНР Вероника Кънева от Асоциацията на къщите за гости в България.

Единични са били случаите на наети къщи за гости за студентския празник, посочи тя.

Oще по темата

"Не знам защо някои бизнеси се насочват срещу къщите за гости. Ние няма как да вземем клиентите на заведенията – те търсят друг тип празнуване", коментира Кънева, според която къщите за гости винаги са настанявали студенти за празника.

Положението в страната се отразява на всички бизнеси, категорична е Кънева. Тя даде пример с ограничения да се кандидатства за подпомагащи мерки при обороти под 30 хиляди лева и определи това като дискриминация на малкия бизнес.

"Благодарение на два месеца през лятото се стабилизирахме, всеки има някакви задължения", допълни собственичката на къща за гости. Кънева поясни още, че са закупили и озонови лампи за дезинфекция.

"Всичките ни резервации за декември, който беше най-силен, отпаднаха. Единственото, което ни остана, е една резервация за Нова година. Докато самата епидемия не намалее и хората не се успокоят, не виждам как ще имаме хора", разказа Вероника Кънева.

Нова година е търсен празник, но два дни не могат да възстановят загубите и да гарантират оцеляването, обобщи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

ЕДИ КОЙСИ

преди 3 години

КЪЩИ ИМА ГОСТИ НЯМА

5

СС

преди 3 години

А там какви скъпари са...нека да се научат ... ще ми искат 3 бона за няква салма за НГ.

4

Анонимен

преди 3 години

Къщи за гости ,ама не сте гостоприемни ! Звънях на една къща и попитах - може ли да приготвят празнична вечеря -капама,сърмички,погачка и тн .срещу допълнително заплащане ? -ми Не !излиза ,че трябва да си носиме олио,лук,кисело зеле,месо ...............Е,не мерси !

fallback