Снимка: Pixabay
15-годишен от Котел е устроил автородео за съучениците си. Той е седнал зад волана на семейната кола и я подкарал рисково по улиците на града, съобщи в. Монитор.
 
Патрулен екип на местното РУ е засякал бързо движещият се "Мерцедес". Униформените казват, че главата на водача почти не се виждала зад волана.
 
След кратка гонка по уличките автомобилът бил спрян. В купето освен малолетния "шофьор" е имало още четири негови връстници: две момчета и две момичета от същото основно училище. Проверка на документацията показала, че регистрационните табели на колата са за съвсем друго возило.
 
По време на разговора с малолетния станало ясно, че разходката била заради облог между него и двете момчета. Повод за баса било това, че те не вярвали, че приятелчето им е способно да задигне ключовете на колата и да им устрои разходката с колата.
 
Образувано е досъдебно производство по случая. Продължава работата по изясняване собствеността на колата, а хлапетата са регистрирани в местната детска педагогическа стая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase