Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Ваксините не предпазват от инфектирането, но могат да ни защитят от тежки усложнения при вируса и може би от смърт. Това заяви директорът на Българския кардиологичен институт проф. Владимир Данов.

"Има въпроси и основания за притеснения - ваксините бяха разработени в рекордно кратки срокове, реалната им ефективност остава под въпрос, няма как да се знае за дългосрочните последствия върху здравето на хората", посочи той в "България сутрин".

Проф. Данов добави, че още е привърженик на профилактиката, а като доказан медикамент посочи "Хидроксихлорохин".
Oще по темата
"Нашите резултати са красноречиви. При 1500 души медицински персонал само 38 са били положителни, те обаче не са били подложени на профилактика с медикамента и не са били защитени. След като те приложиха лечение с "Хидроксихлорохин", антибиотик и цинк, изкараха болестта в съвсем леки форми", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Според него бременните, децата под 16-годишна възрасти и преболедувалите COVID -19 няма нужда да се ваксинират. Проф. Данов допълни, че лично той би се ваксинирал, когато се увери, че имунизацията е безопасна.

Българският кардиологичен институт е изследвал и какви са последиците от вируса.

"В голям процент от пациентите, които са били заболели от Ковид-19, остават проблеми, които са свързани най-често със сърдечно-съдовата система, нервната система, както и бъбреците и най-често белия дроб", посочи проф. Данов.

По думите му най-често сърцето е засегнато и се развива миокардит, а сърцебиенето може да бъде индикатор за начален инфаркт.

"Проблемът на самото заболяване във втората му фаза фактически са микроемболиите. Това са сериозни отклонения в здравословното състояние, които трябва да бъдат под ръката на специалист", заяви още специалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Анонимен

преди 3 години

Аз наистина искам колкото може повече хора да се ваксинират. За съжаление при нашия вид естествения подбор не работи достатъчно ефективно, затова трябва да му се помогне чрез ваксините на Бил Гейтс! А естественият подбор ще се прояви като всеки упражни правото си на личен избор според възможностите си за разбиране и преценка. След това планетата ще се разтовари и за около 50-100 години дори може да се възстанови от щетите, които й нанасяме.

56

А

преди 3 години

Леле, кардиологичен институт, че и експерти по вирусология и инфекциозни болести и професори от РабФак, това ми идва в повече.Поредният комунистически професор изпълзя и залива форумите с глупости.Хидроксихлорохин е доказан медикамент за лечение на съвсем други заболявания, но НЕ и на Covid19. Хайде да покаже къде по света има официален протокол за лечение илипрофилактика на Covid19 с този препарат. Хайде покажи го.

55

преди 3 години

Значи още като чуя за "доказания медимкамент хидроксихолорохин" и ми е ясно нивото на компетенция на този по темата.

fallback