Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общо 26 потребители и служители от персонала в Дома за стари хора в село Хайредин са дали положителни резултати за коронавирус, съобщиха от областната администрация във Враца.

От общия брой 15 са възрастни хора, които живеят в дома, а останалите са от персонала. Заразените са открити при профилактични изследвания в социалното заведение.

По данни на директора на дома и от епидемиологичното проучване, всички с установено заразяване не проявяват симптоми на заболяването.

Предприети са общи противоепидемични мерки, започнато е всекидневно медицинско наблюдение на потребителите на услугата, допълват от областната администрация. При необходимост, ще бъде предприета незабавна хоспитализация на хората, които проявят симптоми на Ковид-19.

Общо в област Враца днес са регистрирани 85 заболели, като всичките са за домашно лечение под лекарско наблюдение.

Най-голям е броят на случаите - общо 23, в община Враца. Активните случаи сега в областта са 1454. От тях са хоспитализирани 121 души в среднотежко и тежко състояние. Починалите досега са 94, като през последното денонощие двама са загубили битката със заболяването. Излекуваните са общо 1555.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Джаго Близъса

преди 3 години

И тези ли нехранимайковци са ходили на протести и там са пипнали вируса? Или на дискотека, кино, мол, фитнес??

2

Анонимен

преди 3 години

Отидох при лекар на преглед, той ми казва, имаш счупена ръка. Аз питам - не ме боли, мога да я движа нормално? Прати ме на рентген - няма следа от фрактура. Така и ме записа, безсимптомен случай на счупена ръка.

1

Анонимен

преди 3 години

Превод- за все още неразбралите - лабораторията, изследвала PCR тестовете, е използвала над 35-36 умножения, съответно, е получила фалшив положителен резултат. Същите изследвания, при 30-32 умножения, ще дадат верен, негативен резултат, понеже вирус явно няма, има погрешен лабораторен резултат.

fallback