Снимка: pexels.com

Заради пандемията от COVID-19 потребителите у нас масово се насочиха към онлайн поръчките, а търговците прехвърлиха бизнеса си в мрежата. Така традиционният за Никулден шаран, маслото за колата, сутрешното кафе, постните ястия за Бъдни вечер и дори коледната пуйка вече пристигат в българските домове с куриер, съобщава "Монитор".

Анкета на Българската стопанска камара (БСК), проведена сред бизнеса за изминаващата година, белязана от COVID, сочи, че 21% от търговците вече са се насочили изцяло към онлайн продажби.

Ограниченията за пътуване в чужбина пък са ударили и бензиностанциите, които също са сред обектите, предлагащи своите продукти в платформите за доставка. Маслото за автомобила, течността за спирачките и антифризът пристигат до входната врата за около час като услугата ще ни струва 3 лв.

В случай че по време на изолацията пък сме решили да се поглезим с домaшно спа, винаги можем да поръчаме някой от комплектите за вана, с които дрогериите съблазняват за идните празници. Важно условие обаче остава поръчката да бъде на стойност над 20 лв., като доплащаме още 2 лв. за услугите на куриера.

За да бъде почивката пълноценна, към домашните спа процедури непременно трябва да се добави и чаша ароматно кафе. За това са се погрижили от нашенския клон на международна верига кафенета, предлагаща опцията за онлайн поръчка. Освен от топли напитки през студените пандемични дни малки и големи се нуждаят от ежедневна доза витамини. Според оферта в мрежата доставката им от верига аптеки в столицата е напълно безплатна.

Още по темата

С наближаването на празниците пък назрява и въпросът как по време на пандемия да приготвим идеалната трапеза за своето семейство, а отговорът му също се крие в мрежата.

 "Онлайн" менюто за Никулден излиза минимум 16 лв. За тази цена получаваме супа с три вида риба и филе от лаврак с гарнитура картофи. За да стигне поръчката до входната ни врата обаче, трябва да броим още 3 кинта за доставка. В необятните дебри на интернет не липсват предложения и за традиционалистите - любители на шарана. Близо два килограма от сладководната риба, пълнена с ориз и ядки, ще ни излязат около 35 лв. Още петачка ще дадем за доставката до вкъщи.

Между 25 и 40 лв. пък ще излезе менюто от 7 постни ястия за предстоящите коледни празници - пълнени чушки с боб, зелеви сарми, боб по манастирски, царска туршия, тиквеник, ошав и питка с паричка. Цената зависи от грамажа на поръчката.

Собствениците на затворените ресторанти и заведения обаче не са единствените, които прибягват до мрежата в търсене на клиенти по време на пандемията. Големите търговски вериги също предлагат своите кулинарни услуги на българските домакини. Те изкушават с четирикилограмова пуйка за празника, пълнена със зеле и ориз, на цена от 69 лв. Печеното прасенце пък излиза 390 лв. за 10 килограма.
 

Коментари Напиши коментар

10

Я па я..!

преди 1 месец

До Ха ха!!! 1 Шараните са на протеста без маски и викат остава , остава !

9

Ти да видиш..

преди 1 месец

Ако не беше интернет и смарт телефоните какво щяхме да правим ?

8

Анонимен

преди 1 месец

Къде да си поръчам онлайн доставка на 1000лв, че ги свърших (лихварите не се броят)