Снимка: БГНЕС
fallback

Областният оперативен щаб в Пазарджик ще търси варианти да се командироват лекари в "Спешното отделение“ на многопрофилната болница. Поводът е критичният недостиг на здрав персонал и вероятността единствената триажна зона в региона да спре да работи.

Графиците на лекарите за месец декември са незапълнени, тъй като липсва персонал, обяви директорът на болницата д-р Красимир Темнилов.

Oще по темата

„И в един момент се оказа, че нямаме лекари, които да заместят колегите, които са болни. Това наложи да съобщя на Областния щаб, че има опасност „Спешното отделение“ да затвори, а това е страшно за здравеопазването на територията на област Пазарджик“, каза той пред БНР.

Областният управител Стефан Мирев заяви: „Взехме решение да бъде търсена възможност останалите лечебни заведения да командироват медицински лица, които да подпомогнат дейността на „Спешното отделение“.

Само за последното денонощие през „Спешното отделение“ са преминали 80 души с Covid симптоми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 3 години

Как не се натискат стотици да работят там , не разбирам. Все пак съм виждал лекари с 5 цифрени заплати в тази болница ... На сестрите като дават по 5-6 000 лв и ето ви пълна болница с персонал . Ало , шефчето ??

3

Активист на БСП

преди 3 години

Да отиде Лъчо Мозъка ! Стига е обслужвал само бай Чекмеджан !

2

Ф35

преди 3 години

Като един лекар работи на две болници как ще стигат ?

fallback