Снимка: БГНЕС
fallback

Уволниха дисциплинарно началникът на полицейското управление в Кресна Стоичко Калаузки, защото е шофирал личния си автомобил без застраховка "Гражданска отговорност".

През юли той е бил спрян от пътни полицаи, които констатирали, че автомобилът му няма задължителната застраховка, съобщава БНТ.

Извършена е проверка по случая и е установено, че Калаузки е нарушил Закона за движение по пътищата, както и Етичния кодекс и е уронил престижа на службата.

Той има наложени и още няколко дисциплинарни наказания за други нарушения.

Стоичко Калаузки е дисциплинарно уволнен със заповед на министъра на вътрешните работи.

Той обаче не е съгласен с уволнението си и я обжалва в Административния съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 3 години

Абе онова, дето го разправят за кмета на Симитли, вярно ли е?

15

Анонимен

преди 3 години

До С усмивкаЗащото сме заспал народ и не вършим граждански контол върху дейността на държавните служители - тия които сме сложили там да ни служат и им плащаме големите заплати с нашите данъци Гледайте в Украйна или Русия как ги гонят техните полицаи , снимат ги на видео и ги карат да си пишат актове един на друг Ние като видим катаджии на пътя и се свиваме зад волана , случайно да не ни спрат ... а там блогерите нарочно ги търсят къде са по пътищата да ги снимат как си вършат работата

14

Анонимен

преди 3 години

Всеки път като ви спрат на пътя , имате право и е добре да заснемето на видео с телефона си всичко За да не ви тормозят примитивни катаджии като тоя или Данчо катаджията от Ловеч На обществено място няма забрана за снимане на хор а, още повече на държавни служители по време на изпълнение на служените им задължения Пише го в закона за Авторското право и сродните им права чл 13 Освен това полицаят се е съгласил да бъде сниман - чл 3 от Закон за МВР

fallback