Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Личните лекари в Благоевградско все още не знаят откога ще могат да издават електронни направления за PCR тест.

Според джипитата процесът на въвеждането им може да се забави с дни. Затова и опашката за тестове пред местната здравна инспекция продължава, въпреки студа.

Електронни направления в уречения ден 1 декември общопрактикуващият лекар от Кочериново доктор Виктория Каракостова още не издава.

Oще по темата

"Все още нищо не се случва реално, на практика няма подписан анекс между нас и Здравна каса за издаването на тези направления и нямаме необходимия софтуер в програмите си", казва тя пред Нова тв

Според доктор Каракостова датата 1 декември е била посочена като начална за издаването на електронните направления само на база сключения договор между министерството и здравната каса.

"Но това е на високото ниво. След това надолу нищо не е направено", добавя още тя.

В Благоевград и днес чакащите за направления пред Здравната инспекция образуваха огромна опашка. От община Благоевград осигуриха помещение в зала Яворов, в което хората да влязат и да чакат за направленията. Но за да не загубят реда си всички останаха на опашката отвън.

"Това е, което можем да направим ние и сме го направили, за да могат да предпазиме хората от студа. Оттук-нататък това е организация на РЗИ, на личните лекари, на този софтуер кога ще бъде инсталиран и кога ще почне да работи системата", каза кметът на Благоевград Румен Томов.

"Ние вече свикнахме да диагностицираме коронавирус и мисля, че ще ни улесни... в електронен вид още по-добре, но няма да бъде скоро", смята д-р Каракостова.

На опашката за направление пред здравната инспекция в Благоевград обикновено се чака около час.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

БХК

преди 3 години

До АнонименВ подкрепа на вашето - под 2 милиона население, с БВП около 4 пъти повече от нас, без да има нашите природни дадености! В еврозоната са отдавна и корупцията им е в някакви сравнително нормални рамки. Не, че я няма. И с короната са много добре.

12

Анонимен

преди 3 години

,,има отворена зала, но хората решили да чакат в студа,,

11

Анонимен

преди 3 години

В София си подписаха анексите.

fallback