Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бургас няма да изживее ужаса на Перник с режима на водата. В това увериха екоминистърът Емил Димитров и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на извънредна среща с местната власт в Бургас днес.

По думите им в момента се работи по проект, който да осигури питейна вода от другите два водоизточника в района - Ахелой и Порой. Очаква се този проект да приключи до февруари, съобщава БНТ. 

Още по темата

"Максимално бързо да направим връзките между Порой и Ахелой, да резервираме съответните количества и догодина никой да не разбере в бургаския регион, че сме имали проблеми с три години безводие и климатични проблеми. За целта сме направили план с г-н Нанков и с кметовете на Варна и Бургас, с областните управители", обясни екоминистърът Емил Димитров.

"Вчера разписах графика, наложих известни ограничения, които ще се наложат от януари. Сега ще има още малко ограничения. Варна, образно казано, ще се лиши малко от водата в Камчия, проявява солидарност към Бургас, която е изключително голяма. Бургас ще получи за няколко месеца вода, неизпратена за Варна. Ще резервираме вода в Порой, която да стигне за още няколко месеца. Имаме си разчети и ще приведем в изправност Ахелой", добави още екоминистърът.

 

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 2 месеца

Вие там наглеждайте и нивото на морето,защото герберчугите са в края на съществуването си и него ще източат ако има кяр.

30

Проста Тиква

преди 2 месеца

Вода ще има, но само до изборите, а после е божа работа.

29

Гларус

преди 2 месеца

Я се не косим Баце че направи байпас от Белмекен и ще пием рилска вода срещу 100 млн кат в Перник !