Снимка: Pixabay
fallback

Млада майка си отиде след битка с COVID-19 в Благоевград. 33-годишната жена, която родила в събота, издъхнала в реанимацията на МБАЛ-Благоевград след усложнения на коронавирусна инфекция.

Младата жена, която се казва Илиана, постъпила в родилно отделение на болницата с положителен тест за COVID-19, съобщи Struma.com. Там тя е лекувана от вируса, а лекарите решили, че раждането трябва да бъде чрез секцио. Оперативната интервенция протекла нормално и без всякакви усложнения.

"Жената беше приета в десети лунарен месец, със симптоми и доказан COVID. Настанена беше за лечение, направихме секцио и бебето е здраво. Няколко дни по-късно състоянието й рязко се влоши. Преместихме я в реанимация с тежка дихателна недостатъчност и за съжаление почина", казва директорът на болницата д-р Огнян Митев.

Причината, според лекарите, е тежката коронавирусна инфекция, защото около раждането не е имало никакъв проблем.

Според първоначална информация родилката не е имала някакви съпътстващи заболявания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 3 години

До macaСкъпа Мацо, жената е била в десетия лунарен месец, с ковид, за кога да я чакат - да си отиде, а заедно с нея и бебето?

29

Работещ за 650 лв.

преди 3 години

С какво са я лекували? С Аспирин и Витамин Д ли? Защото Ремдесвир е само за депутати и сподвижници,простолюдието е на аспирин и витамини,или в най-добрия случай глюкоза. Дано детето да порасне живо и здраво,пък може и да се амбицира да се бори против корупцията в родината си. Ще има за стимул,паметта на майка си,а това не се копува с пари и рушвети.

28

Анонимен

преди 3 години

Има изследвания (не от нашата държава), че високите хормони по време на бременността имат протективен ефект и че след раждането (секцио или нормално), състоянието на родилите жени се влошава, поради рязкото спадане на тези хормони. Това се предполага, че е и причината за по-тежкото протичане на заболяването при мъжете.

fallback