Снимка: БГНЕС
fallback
В събота вечерта проверяващи от РЗИ съвместно със служители на Специализирани полицейски сили са посетили търговски обекти и заведения на територията на кв. "Столипиново" в Пловдив, съобщи в. Монитор.
 
Акцията в квартала е била част от ежедневния и нощен контрол на обществени места и закрити площи, които позволяват събиране на по-голям брой посетители едновременно.
 
Малко след 21:30 ч. е посетен работещ кафе-аперитив на улица "Калина". В заведението е имало десет посетители. На трима от тях са съставени актове по закона за българските лични документи, защото не могли да се легитимират.
 
Съставени са и 5 акта за тютюнопушене в закрито помещение. Посетителите на заведението са пушили цигари в закритите помещения, което е в нарушение на Закона за здравето. На собственика на обекта е съставен констативен протокол за нарушенията от страна на посетителите. Установена е и липсата на касов апарат, което подсказва и за укриването на приходи. Протоколът ще бъде предаден на НАП.
 
Малко след 22 часа е проверено и работещо кафене на улица "Правда" в същия квартал. Заведението не е притежавало съответните разрешителни за работа след посочения час. В обекта в момент на консумация са заварени и четирима души - клиенти.
 
Веднага след проверките и двата обекта са затворени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 3 години

Супер, нека си се заразяват помежду си. Що ги спирате?

34

Козяк

преди 3 години

Майните се опитват да хитруват, обаче не могат да настигнат столичани! Сега използват че кметът им лежи в къщи с фрактура и правят каквото си искат. Те забравиха че сме в пандемия и продължават с нощните партита

33

джоко

преди 3 години

яла в верковица да видиш карантина нема нищо верно с казаното никаде не се спазва

fallback