Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Новите мерки срещу разпространението на COVID-19 вече влязоха в сила. Наложените ограничения ще са в сила до 21 декември, когато ще започне поетапното им разхлабване. Моловете опустяха - почти всички обекти в тях са затворени, изключение правят аптеките, дрогериите, хранителните магазини и офисите на телекомуникационните компании.
Oще по темата


Още за ограничителните мерки - прекратяват се занятията в университети, училища, детски градини и ясли. Спортните събития ще се провеждат без публика. Спират се и груповите културно-развлекателни мероприятия. Изключение са театрите, но при заетост до 30% и спазване на противоепидемичните мерки.

Отворени остават малките и големи магазини, извън търговските центрове, магазините за хранителни стоки, аптеките и дрогериите, оптиките и зоомагазините.

Достъпът остава разрешен и в религиозните храмове, парковете и градинките, банките и застрахователните компании и офисите на телекомуникационните комапнии.

Частичният локдаун накара хората да започнат да се страхуват за прехраната си. Но какво казаха продавачи и клиенти в последните часове, преди да затворят моловете.

"Скептична съм. Смятам, че ще отворят за една седмица и отново ще ни затворят", сподели пазаруваща пред Bulgaria ON AIR.

А 24 лева на ден помощ от държавата - толкова ще получат хората, които няма да работят до 21 декември заради мерките. Подкрепа могат да получат заетите в барове, механи, винарни, бирарии, кафенета, езикови центрове, образователни центрове и други. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен "просто ще минете без коледни безмислени разхищения" да добре съгласни сме въпреки правописната грешка но това значи други хора да останат без доходи например тия които продават да кажем коледни играчки или мартенички но те от какво ще живеят сега след като средната класа няма да харчи пари, ми помисли това е един порочен кръг и ограничението не води до нищо добро. Лично аз се ограничавам по неволя може би.

43

Анонимен

преди 3 години

Няма опасност обаче за прехраната на медиите чийто водещи на предавания и четящи новинарските блокове проглушиха ушите на народа и правителството да затваря всичко, да отнема права да налага глоби и ограничения. Тези хора на всичкото отгоре са си извоювали права да не спазват те правила които насаждат на другите. Водещите не носят маски, но от началото само това питат министрите и им нареждат даглобяват хората и да се тормози народа ми това са глашатаи на либерална антидемокрация и античовечност

42

анонимен

преди 3 години

До az Тези 24 лв ще ги плащат за календарен месец и вече има примери с фирми подали документи със списъци на персонала и се оказва, че не всички от тях ще ги получат независимо, че са останали без работа. Отново *** номера на правителството и после ами толкова кандидати са регистрирани и са им изплатени. НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

fallback