Снимка: Община Бургас
fallback

В Бургас монтираха пътни инсталации, които да изострят вниманието на шофьорите и да повишат безопасността на пешеходците, съобщиха от общината в града.

Те представляват и велостоянки, където бургазлии могат да паркират велосипедите си.

Идеята за монтирането на инсталациите е на инициативата "Бургас харесва младите" и свързаната с нея Младежка академия за доброТворци. Тя е вдъхновена от датския архитект Ян Геел - едно от водещите имена в градското планиране и създаването на привлекателни, качествени и зелени публични пространства.

Именно екип от бургаски младежи идентифицира няколко конфликтни точки, където пешеходци, велосипедисти и шофьори комуникират ежедневно, но има предпоставки за пътно-транспортни произшествия. Всичките се намират в непосредствена близост до пешеходни пътеки.

Инсталациите представляват конструкции във формата на автомобил. Отзад те са велостоянки. Те са в яркожълт цвят, за да заострят вниманието на преминаващите шофьори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

ГЕРБ малоумници

преди 3 години

не всички *** са от Бургас, но всички от Бургас са *** - особено герберската власт крадлива на чичо Крадлив Кмет. ОЧАКВАМЕ СКОРО НЯКОЙ ЯКО да се натресе в това недоразумение. Пръскат чуждите пари за какви ли не идиотии, т.е КРАДАТ дарите предимно

13

Анонимен

преди 3 години

Тоя път кой ще вземе кинтите?

12

Анонимен

преди 3 години

Сега ще започнат да се блъскат в тези инсталации! Ама като гледам метални рамки имат,да видим колко ще устискат преди да ги наберат братята лиляци!

fallback