Снимка: Pixabay
fallback
В област Велико Търново все повече училища търсят студенти доброволци да поемат часовете на болните от COVID-19 учители, съобщи БНР.
 
В област Велико Търново в момента общо 43-ма учители не водят занятия, тъй като са заразени с COVID-19, сочат данните на РЗИ.
 
Местата на болните педагози основно се заемат от студенти от Педагогическия факултет на ВТУ, обясни деканът проф. Венка Кутева:
Oще по темата
 
"Вече ни търсят от няколко общини и ни молят да подаваме студенти. Над 30 са студентите доброволци от Педагогическия факултет, които заместват в различни училища. В момента издирваме в електронната система студенти, които са с постоянен адрес в община Павликени, за да влязат там да заместват".
 
44% от училища в областта са преминали на дистанционно обучение, включително за началния и прогимназиалния етап, заради болни педагози и ученици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Милен Марков

преди 3 години

Фалшиви новини вие от Днес.бг направихте ли си труда да разберете каква е истината не сте защо тогава пишете глупости нямаш ли връзки особено в Велико Търновска Област учител не можеш да станеш съпругата ми е бивш учител махнаха я защото няма връзки и пари да си плати мястото и не е само до нея колко млади учители искат да работят тази не лека професия но уви и сега пишете глупости!

8

Анонимен

преди 3 години

Много ми е интересно как ги търсите тези учители? Лично аз съм регистрирана в платформата за заместващи учители, регистрирана съм в бюрото по труда и съм кандидатствала на 100 обяви. Нямаш ли връзки си гола вода! Търсете, пожелавам успех!!!

7

Милен Марков

преди 3 години

Да преподава Областният Управител шефа на Руо Розалия Личева директорите изгониха младите учители сега нямали кадри че и нагли на всичко отгоре студентите ще работят без пари тези *** да крадат срама нямат

fallback