Снимка: Pixabay
fallback

Covid картината е доста сериозна и поражда огромна тревога, недоволство и гняв, каза общопрактикуващият лекар от Благоевград д-р Димитринка Вълчанова.

Тя определи ситуацията като изключително сериозна.

"В същото време срещаме сякаш една съпротива от нашите управляващи – говоря за Благоевград, да се вземат навреме много по-сериозни мерки, за да ограничим това лавинообразното разпространение на вируса“, каза д-р Вълчанова. В Благоевград не беше направено нищо допълнително, за да бъде спряно разпространението на инфекцията, смята тя.

„Всяко изказване на управляващите започва с фразата, с репликата „Има легла“. Знаете ли обаче колко е празна от съдържание тази реплика? Какво значи легла? Какви са тези легла? Това не са легла в спа центрове и хотели. Това са болнични легла и на тях ляга болен човек“, коментира общопрактикуващият лекар пред БНР.

Легла няма, категорична е д-р Димитринка Вълчанова, която разказа за 10-15 души с двустранни пневмонии, които лежат вкъщи и уточни, че това са данни само от последната седмица.

„Пневмонията вече е усложнение. Двустранната пневмония вече е сериозно усложнение. Да не говорим, че става дума за хора във възраст рискова, със съпътстващи допълнителни сърдечно-съдови, ендокринни, бъбречни, чернодробни заболявания, които изисват този пациент да бъде наблюдаван, да бъде лекуван в болнично заведение“, допълни джипито.

Личните лекари полагат неимоверни усилия да лекуват такива пациенти, изтъкна д-р Вълчанова, която има над 70 обаждания от свои пациенти дневно.

След като общопрактикуващите лекари останалата част от съсловието ги тълкува като не толкова знаещи, нека знаещите, доценти и професори, да обяснят как се лекува една такава пневмония при диабетик и при сърдечно-съдово болен, призова личният лекар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 3 години

Има стъпало на стълбището за всеки обикновен болен. Леглата и местата са резервирани за големците и роднините на "героите". Пазарна икономика, невидимата ръка на пазара мести различните хора по местата им.

42

Боряна

преди 3 години

До АнонименКолко тъжно и вярно! Мисля, че вината е наша, защото сме го допуснали да се случи....

41

Анонимен

преди 3 години

И ремдесивира и дезоксихлорокинът действат, ама в началото, при първи симптоми, както всички останали антивирусни лекарства... Убиват ни целенасочено и планово. Със страх, без лечение, без ефикасни за ситуацията в момента мерки. Инфекцията се разпространява вече дифузно! Никой не търси контактни...На естествен подбор сме подложени. Ще оцелеят най-богатите и най-здравите от бедните. Лошата новина за алчниците е, че доста ще запълнят празното, оставено от умрелите бедни.

fallback