Снимка: БГНЕС
fallback

На една трета от проверените през почивните дни софийски заведения са съставени актове. Причината е, че са работили след 23.30 часа в нарушение на противоепидемичните мерки.

Днес служителите на РЗИ-София връчиха предписание за спиране на обекта на още едно заведение в центъра на София, което нарушава заповедта и работи след 23.30.

Д-р Ина Балабанова - директор Дирекция "Обществено здраве" обясни пред БНР, че ресторантът е бил проверен в петък вечерта:

"Не бяха допуснати екипите към четири часа в този обект. Беше струпване на народ. Нямаше отстояние метър и 50 между клиентите. Във връзка с всичките нарушения и пандемия, и противоепидемичните мерки, обектът е спрян".

Това не е единственото заведение, което Столичната регионална здравна инспекция е затворила:

"Екипите, които бяха в събота, в едно заведение, което работеше след 23:30, намериха и наркотици, и оръжие. Там вече се намеси и МВР", посочи д-р Балабанова.

Тя добави, че глобата за първо нарушение е в размер от 100 до 1000 лева, а за повторно - от 500 до 2000 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

студент до студента

преди 3 години

"Мазния Ричи" съобщи, че за 8-ми декември всички къщи за гости и вили са ангажирани от т.н. "студенти"! Нали се сещате какви мерки се спазват и колко *** всъщност е българския народ, който отглежда подобни, които пият и пеят докато хората умират по стълбите на т.н. "болници"? Да се закрива територията, способна да сътвори подобни чудовищни безобразия и в която Ричи "диадемата" му се правят всякакви отстъпки докато пламнахме отново от кръчмарски манталитет!

11

смях

преди 3 години

ЖАЛКА ДЪРЖАВА - 100 лева струва само коктейла на един от 200-те чалгари вътре, те определили 100 лева за глоба!? Да не говорим за унижението некакъв "бизнесмен" и охрана от толупи да държат полицаи на улицата 4 !? часа и да няма арест, затвор.....Нали си представяте това да беше в Русия, Германия, Турция - тоя нямаше да бъде бизнесмен никога повече...и всички като него!

10

Анонимен

преди 3 години

Тия пък от РЗИ кво се правят на луди,май ги е хванал вируса )

fallback