Снимка: БГНЕС
fallback

Около 22 тона негодни за употреба стари пестициди бяха извозени от площадка край монтанското село Медковец до инсинератор за унищожаване на опасни отпадъци във Франция, съобщиха от областната управа в Монтана.

Операцията по разчистването на старите пестициди започна по разпореждане на ВАП. Във връзка с това министърът на околната среда назначи проверка на обекти, в които се съхраняват препарати за растителна защита с изтекъл срок на годност. Площадката край Медковец е била сред тях и вече е разчистена.

За товаренето, сортирането, преопаковането и извозването на старите пестициди до съоръженията за обезвреждане е наета френска фирма, специализирана в тази дейност.

Товаренето на пестицидите е станало в присъствието на зам. областния управител на Монтана Десислава Димитрова, уточниха от областната управа в Монтана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Радо

преди 3 години

С тези пестициди е пълно брашното и всички хлебни продукти в БГ. Отрова в храната с брашна, в храната на животните , навсякъде. Важното е корпорациите и дебелите земеделци да бъкат печалби. Пълна забрана на всички пестициди и ПРЗ в БГ.

3

М да а

преди 3 години

Е , поне нещо се върши - дано продължат да разчистват из цялата държава.

2

Анонимен

преди 3 години

Къде поп Андрей с топа бееее!Та да види неговото село Медковец на какво прилича.

fallback