Снимка: БГНЕС
fallback

Един по един лекарите от COVID кабинета в Дупница се отказват от работата си там. Към момента има само доброволци, които нямат медицинско образование, само вдигат телефона и връщат болните.

74-годишната д-р Зорка Тодорова се отказва от работата в триажния кабинет само след две смени, пише пише struma.bg. Доц. Димитър Недин, който работи в кабинета от откриването му, си взема няколко дни отпуск, за да се съвземе от преумората. Другият лекар, който давал дежурства там, д-р Антоанета Борисова, се върнала на работа в кардиологично отделение на частната болница.

Oще по темата

Доц. Недин и д-р Борисова работили на смени от 6 до 17 ноември,а оттогава кабинетът не работи и не се знае кога ще отвори отново.

"Отказах се от работа в кабинета, възрастна съм и дори с очила не виждам теста положителен ли е или отрицателен. Не мога да рискувам живота на пациентите. Започнах работа, защото имам нужда от пари, изплащам голям кредит, но се отказах", заяви д-р Тодорова.

В същото време обаче пациенти не липсват. "Идват много хора и се налага да ги връщам. Сред тях има изнемощели възрастни хора и ми е жал за тях. Аз с усмивка им казвам, че няма лекар, за да не се карат хората с мен. Има агресивни сред тях, карат се с мен, като че ли аз имам вина. Не мога да им вземам тестове", заяви по телефона доброволка, която е останала на работа в триажния кабинет и допълни.

По думите й има самотни възрастни хора, уплашени за здравето си, които идват да се изследват. "Сядам и разговарям с тях на каквато тема пожелаят и така си тръгват успокоени, че някой им е обърнал внимание. Никой от личните лекари не иска да дойде да работи в кабинета, а изпращат пациенти за изследване. Да дойдат тук, на първа линия и да помагат на хората, по телефона е лесно. Аз нямам право да критикувам никого, но се дразня, че има нещо безплатно и в помощ на лекари и пациенти и не може да се използва", заключи жената, която само вдига телефона в триажния кабинет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Анонимен

преди 3 години

Негативните които са по адрес на лекарите в голяма степен са верни,за жалост в последните години много от тях се превърнаха от Лекари в Търгаши! Виждаме обаче какво се случва в страни където здравните системи работят добре,резултатът е същият ако ли не и по лош от нашият!Решението,ами те жълтите ни го дадоха,тотален Локдаун иначе става страшно!Ха дано не съм прав!!!!

56

Анонимен

преди 3 години

Хайде от мен да мине - бъбречната криза, ***, е остро заболяване, акутно, казано по нашенски. Тоеа е в обсега на спешната медижцина - едва ли се чака с месеци за специялист. А се чака за специалист там, където системата е като нашата - солидарно-айдушка. Обща каца, от която белите мафиози гребат с шепи, като отсипват и на държавните чиновници, за да си затварят очите. Тоест, където има прос народ, който верва в чудеса.

55

Дата НАТО

преди 3 години

До 56Не те разбирам какво искаш да кажеш.Тоест, досещам се каква ти е идеята, но си адски тьп и нищо не артикулираш. Тоест, доказваш моята теза, мислейки, че ми натриваш носа. Изчезни по-убаво.

fallback